buurtmakelaar@purmerend.nl | Gineke Slootman 06-12130487

Hier kan het! Bouw je eigen huis in Pleinbuurt Kop West

In Kop West kun je je eigen droomhuis bouwen. Aan Pleinbuurt zijn nog enkele zelfbouwkavels beschikbaar. Pleinbuurt ligt aan de noordzijde van Kop West. De kavels liggen aan vier straatsferen, rondom een gezamenlijk binnenterrein. Elke straat heeft straks zijn eigen woonsfeer, gemoedelijk en tegelijk levendig aan de Neckerstraat en Kromme Wijzend, of rustig en autovrij aan het Plein en Noorderbinnenpad. Er zijn ook kavels geschikt voor wonen en werken. Hier kunnen mensen hun droomhuis combineren met een bedrijfje aan huis.

4 straatsferen Pleinbuurt

Wonen aan de Kromme Wijzend
De Kromme Wijzend is de entree naar de buurt; gemoedelijk en levendig. Hier zijn twee kavels beschikbaar met een geveltuintje. Je kunt hier een vrijstaande woning bouwen of aan elkaar. De begane grond mag zelfs onder voorwaarden* voor 100% worden bebouwd, zodat werken aan huis of een kangoeroewoning (een combinatie van twee of meer wooneenheden) ook mogelijk is.

Wonen aan het Noorderbinnenpad
Het Noorderbinnenpad is een rustige, autovrije en veilige straat waar je kunt wandelen, joggen of bijpraten met de buren. Autovrij en met verrassende doorkijkjes via de smalle straatjes aan het Noorderbinnenpad. Hier zijn vier kavels met een tuin op het westen beschikbaar, die vrijstaand of aan elkaar gebouwd kunnen worden.

Wonen aan het Plein
Het Plein vormt het hart van Het Buurtje. Een plek waar wordt gewoond, ruimte is voor voorzieningen en buren elkaar kunnen ontmoeten. Het plein is autovrij, dus kinderen kunnen veilig buiten spelen. Achter de woningen komt ook een speelveld. Deze vijf mooie kavels, waarop aaneengesloten moet worden gebouwd, bieden de mogelijkheid om grote woningen te bouwen.

Wonen aan de Neckerstraat
De Neckerstraat is een belangrijke ontsluitingsweg voor Purmerend en een mooie zichtlocatie voor bijvoorbeeld een bedrijf aan huis. Op deze negen ruime kavels met een tuin op het zuiden kan vrijstaand of aan elkaar worden gebouwd, al dan niet in combinatie met een werkfunctie. De begane grond mag onder voorwaarden* 100% worden bebouwd. Op zes kavels wordt op eigen terrein geparkeerd.

*Voor de begane grond is een bebouwingspercentage van maximaal 100% achter de voorgevel mogelijk tot een maximale bouwhoogte van 5m (door middel van een binnenplanse ontheffing van het bestemmingsplan). Zie ook het kavelpaspoort.

Aanbod
In Pleinbuurt zijn nog enkele zelfbouwkavels beschikbaar: D8 Plein, D10 Noorderbinnenpad,
D11 Noorderbinnenpad, D21 Neckerstraat en D22 Kromme Wijzend.

Wil je één van deze kavels in optie nemen, stuur dan een e-mail naar buurtmakelaar@purmerend.nl. De kavels worden toegedeeld op basis van “wie eerst komt, eerst maalt”. Bekijk hier de informatie over prijzen en afmetingen van de kavels.

Contact
Neem contact op met buurtmakelaar Gineke Slootman van Gemeente Purmerend, bereikbaar op werkdagen van maandag t/m  donderdag 9.00 tot 17.00 uur op telefoon 06-12130487 of e-mail buurtmakelaar@purmerend.nl.

 

Relevante downloads:

Je kunt het bestemmingsplan ook online bekijken. Klik hier.

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen informatie over jou verzamelen en jouw internetgedrag binnen (en mogelijk ook buiten) onze website volgen. Lees onze privacy verklaring. Op deze pagina kun je ook altijd je keuze wijzigen.